• Arkiv

Pella ett varumärke?

Jag är hotad till livet för heder och religion. Är jag nästa offer för detta begrepp, eller någon annan står i tur förre mig?

Det får tiden vissa, men jag låter mig inte tystas av en grupp personer som använder just Pellas namn för att rättfärdiga kvinnorörelsen samtidigt som de själva hotar andra till livet, just på grund av heder och religion.

Jag är hotad till livet av en familj som mycket aktiv tog del av Pellas rättegång och har medverkat i två TV program, men när det kommer på krita så drar de samma vers som Pellas far.

Jag och tjejen i fråga har haft ett förhållande sedan år 1999 och har bott ihop i USA. Vi var tvungna att komma hem efter turbulensen om 9/11.

Jag ville gå vidare med vårt förhållande och med tanke på deras attityd om kvinnors frihet, trodde jag att allt kunde gå smidig till väga. Det faktum jag inte tog till hänsyn var hennes religion.

Hon var av en sekt (Mendaei) lika gammal som Kristendomen. I deras sekt är det förbjudet att gifta sig med andra religion och att ingen får döpa sig till deras sekt. En slutet sekt. Hela Mendaei befolkningen (100 000 invånare) är släkt med varandra på det ena eller andra sätt.

Deras präster fortfarande år 2003 propagerar för ett ren inom sekt äktenskap. Ren äktenskap enligt de är först och främst inom familj giftermål. På bröllopsnatt, prästens fru visiterar om bruden är oskuld.

Det absolut otänkbara scenariot är att en tjej gifter sig med en muslim, och ännu värre om denne muslim är Seyed (ättling av Mohammad). Jag fyller båda kriterier. De (präster) tycker och propagerar i deras religion undervisning om att det är smutsig och avskyvärt att blanda deras blod (menas sexuellt umgänge) med muslimer.

Efter två och ett halvt år av förhållande, sågs vi sist december 2002. Alla kan inte vara lika stark eller envis som Pella var gentemot familj förtryck.

Med tanke på denna korta information undrar jag hur trovärdig och ärlig var hennes vittnesmål i rätten och prat i TV: n?!

Kan en familj från en sådan religion, som bokstavligen hatar muslimer, vara neutral och prata sanningsenligt? Var syftet med vittnesmålen i rätten och på T.v. n helt mänskligt eller tjänade hennes familj ett dolt syfte?

Pellas syster är nu gift med en släkt från Syrien. Jag vill inte uttala mig närmare, men jag undrar varför gifte hon sig inte med en skolkamrat eller någon hon kände från Puben? Varför har tjejer i samma falang sytt ihop sig för att kunna gifta sig? Varför vågade de inte erkänna de hade haft sexuell relation med andra för sina blivande män? Vi lever ju i Sverige!

Kan man betrakta ”glöm aldrig Pella och Fadima föreningen” som en välgörande förening som försöker hjälpa de utsatta? Eller har denna förening blivit så hatiskt och partiskt så att de inte avskyr några medel för att hämnas för egen vinning.

Var det inte en akt av hämnd (på grund av förlorat heder) som Pella dog? Så vad är skillnaden mellan de två hämndakter?

Har namnet Pella blivit ett varumärke? Ett varumärke som fientlig inställda individer mot Mellanösterns män använder för att dölja det egentliga syftet.

En sista ord med ”glöm aldrig Pella och Fadima föreningen”; sluta lura unga folk på det enligt ert drömliv som inte ens ni själva lever upp till.

Skriven 2003

Arkiv

Iran, svensk koloni?

Moder Svea!

Apatiskt hyckleri!

Barnkonvention!

”Pella” ett varumärke?

Är kungen kurd?

Sååå politisk inkorrekt!

Warning: Undefined variable $footer_widget_setting in /customers/9/e/4/kimyana.se/httpd.www/wp-content/themes/enfold451/footer.php on line 203