• Arkiv

Iran, svensk koloni?

Iran, Svensk koloni?

 

Har Iran blivit svensk koloni som svenska riksdagsmän känner sig förpliktad att ingripa i ett suverän lands angelägenheter?

Motion till riksdagen 2006/07:U241 av Fredrik Malm (fp) om:

  • Ge tillträde till oppositionen på Sveriges ambassad i Tehran
  • Stoppa ministerbesöken till Iran
  • Öppna ett konsulat i staden Mahabad
  • Stärka yttrandefriheten genom att satsa på oppositionell radio och satellitkanaler
  • Hitta sätt att kanalisera resurser till Irans demokrater
  • Kvinnors rättigheter bör vara en del av samtliga kontakter med den Iranska regimen

Med tanke på denna bakgrund känner jag mig tvungen att jämföra motiveringen som ligger till grund för dessa punkter.

Kränkning av mänskliga rättigheter

Dessa kränkningar kan en också se här i Sverige. Det är vardagen för hundratusentals första och andra generations invandrare. Diskriminering i arbetsmarknaden, mottagandet hos olika officiella och privata organisationer har blivit en välfärdsfråga för infödda svenskar med utländsk förälder, och ännu värre för första generations invandrare, vilket i sin tur medför social och ekonomisk ojämlikhet. Dessa ojämlikheter försämrar livskvaliteten i ett land som är känd som en förkämpe för mänskliga rättigheter.

Vad mer förnedrande i ett land där dess infödda barn för det svarta håret och mörkare hy är förbjudna till inträde till det nattliga livet trots inträdesavgift. Det vill jag jämföra med 1900 talets China före revolutionen 1949. Kineser nekades inträde till restauranger i sitt eget land. I och för sig de var inte det enda gruppen som inte fick tillträde till restauranger man släppte inte heller hundar. Är det ditt Sverige är på väg år 2006?

I jämförelse till Iran som har förbjudit allt nattliga liv och konsumtion av sprit på grund av de negativa biverkningarna för personen i fråga och dess omgivning, vill jag skrika ut att det är för alla dess medborgare oavsett hud och hår färg.

Straff får sin mening gentemot brott. Vad är det för brott våra infödda mörkare svenska barn har begått som förnedras och straffas i det demokratiske människa förkämpe Sverige?

Det är inget tvivel om analfabetism i Iran och därmed kanske mer förståelig när en som begår lagstadgat brott döms till döden. Men Sverige som inte har en enda analfabet och gör sig skyldig till psykologisk nedbrytning av sina infödda medborgare och kränker deras grundliga medborgerliga rättigheter, bör man höja på ögonbrynen. Det är nämnvärt att säga för vissa brott kan även svenskar tänka sig dödsstraff.

Yttrandefrihet

Jag personligen har erfarenhet av censor i Sverige av hederliga journalister som vägrar sprida den typ av sanningar som är politisk inkorrekt (som denna). Jag har även skrivit andra artiklar som ingen journalist vill skriva om (www.modersvea.blogg.se). I Sverige behöver man inte ha en censor organisation som det finns i Iran, för att man är helt säker på lojaliteten hos journalister. Även om av misstag publicera det som skadar svensk rykte, tystas ner av statliga organisationer som tävlingen om Mohamad karikatyren. Å andra sida är det lätt att bli stämplad för vad som helst om man ursprungligen är från Iran. Hur vet jag att jag inte finns i någons register för mina mot strömmiga funderingar och tankar? Hur vet Du att Du som är frispråkig inte finns med i registret? Har vi glömt 60-70 talets registrering av kommunister?

Om yttrandefrihet vill jag påminna Malm om Mohammad karikatyren, som hette tryckfrihet så länge dessa trycktes i Europa, men samma yttrandefrihet om nekandet av förintelse från Iran kallades för kränkning och hets mot folkgrupp. Är mer än en miljard muslimer ingen folkgrupp enligt Malm?

Det är beundransvärt att Malm vill stödja oppositionella massmedier i Iran!

Religion

Alla hakar sig på att Iran styrs av de religiösa. Hur är det i USA? Hur många gånger har Bush inte påstod att han har ett gudomligt uppdrag! Var det inte på grund av de religiösa han fick sitta ytterligare 4 år på sitt ämbete? Samma religiösa grupper som är emot abort, homosexualitet, otrohet o.s.v. Finns det någon som kan förneka att Bush är emot dessa? Även i Sverige får KD förtroende att kämpa emot dessa, enligt de social abnormitet.

Så, varför gör dessa punkter Iran (eller muslimer för den delen) till Dracula! Är det straffet man bry sig för? Eller slöjan?

Enligt mig normen för straff ligger i ens kultur. Tänk er scenariot där iranier i Iran engagerar sig om att ta bort bl.a. abortlagen, otrohet, homosexualitet i Sverige. Känns det inte löjligt att iranier engagerar sig emot otrohet i Sverige när mer än hälften av kvinnor/män påstår sig vara otrogna. Otrohet är väl accepterad i det svenska samhället och därmed inte straffbar, fast tvärtom i Iran. Så, vem är svenskar (Malm) som lägger sig i ett suverän lands kultur.

Är inte religion en till förtryckarmedel i förhandlingar?

Kvinnoförtryck

Om det religiösa kvinnoförtrycket hör man regelbundet från de svenska massmedierna. Så, låt mig berätta kort om det moderna Hejab historien. Vi har haft en så kallad Hejab (Slöja) borttagning från Reza Shah (far till störtade shahen) på 30 talet. Uppskattningsvis var det inte mer än 5 % av då tidens kvinnor som tog av sin Hejab. Med tiden ökade denna siffra till möjligen 20 % före 1979 (åren för revolution), för att Hejab har sina rötter i tusentals år i den iranska kulturen.

Om Hejab och heder har sina rötter i vårt bruk och seder är det lätt att prova, genom att hitta en Iransk far eller make som stolt skryter om sin dotters pojkvän, eller av fruns älskare. Det kan du aldrig hitta. Detta med tanke på att vi iranier har bättre anpassningsförmåga gentemot andra Mellanösterns befolkning.

Om det fria valet av Hejab från 80 % av iransk befolkning heter kränkning, vad ska man kalla det som händer svenska kvinnor? Kom ihåg att Iran inte består av enbart de kvinnor som bor i Tehran.

Här om månad stod det i Aftonbladet om en våldtäkt per 3 timmar. Våldtäkt betyder ”tilltvinga sig samlag med”. Konstig nog kallas det inte kvinnoförtryck eller förnedring, men att 80 % väljer ha Hejab heter det förtryck och förnedring! Utöver det; om våldtäktsmannen fångas, frågar man tjejen efter om hur klädseln såg ut, eller hur mycket hade hon druckit, ännu värre frågar man hur hon betedde sig före våldtäkten!

Det är ingen förnedring att använda kvinnor som en produkt! Hur många restauranger finns det inte i Stockholm (Sverige) som erbjuder gratis inträde för tjejer? Man antar att bakom varje tjej springer några killar. Man använder halvnakna tjejer för sina reklampelare. Nollningen behöver jag inte ens nämna, för att alla tjejer som läser denna och har gått gymnasiet vet hur förnedrande nollningen är.

Ändå heter det att iranska kvinnor är förtryckta. Är det inte bättre att Malm fundera mer ingående över ordspråken som säger; damma av ditt hus först! Pekar han inte detta för att dölja det kvinnoförtryck och kvinnoförnedring som har blivit en del av det sociala samspelet i Sverige?

Mer sorgligt är att vi svenskar med iranskt ursprung hoppar på tåget, utan några reservationer.

Det sägs att iranska kvinnor har hälften av männens rättigheter. Om så är fallet ska man vara stolt över det religiösa förtryckare styret. För att i Sverige min Sverige födda barn har inte ens hälften rätt som sina jämngamla skolkamrater oavsett kön.

Om nu ska Malm prata om lika lön för olika kön, vill jag säga att han bör lära sig bättre förrns han skriver motion. Lön i Iran är lika för både män och kvinnor för samma befattning med samma kompetens och arbetssvårighet. Fast vi vet hur det är i Sverige.

Till sist

Skriver jag inte detta för det så kallade infödda svenskar (blondiner; för att det är de som kallas för svenskar). Det de är ute efter är pengar, oavsett hur än man tjänar, det har jag historien att kalla till vittnesbossen som sakkunnig vittne.

Jag skriver detta till den akademiska analfabets iranier som inte tar lärdom av historien. De är trots sina fina examina inte ens intelligenta nog att kunna analysera den nutidens historia, där Europa gör allt för att bli större i båda land och befolkning, därmed en maktfaktor, ska Mellanösternsländer bli mindre. För att det är då man kan erövra landets tillgångar utan bekymmer medan infödingar lever i fattigdom och terror (titta på Irak).

Västvärlden för att uppnå sitt mål, försöker först med landets egen befolkning som jag vill så gärna kalla för landsförrädare (Kuba, Korea, Vietnam, Irak) sedan med sanktioner och till sist med våld. När ska ni så kallade intelligenta akademiker iranier ta lärdom? Sydkorea, Nordkorea; Sydvietnam, Nordvietnam (odelad sedan ca 1975 efter det berömda folkmordet); Syd Irak, Nord Irak, Mellan Irak, andra länder runt persiska havet kan inte bli mindre än det är, Kwiet, Bahrain, Sharje, Dubai, Ghatar, Abu-Zabi… och så vidare. Är det Irans tur nu?

Ni så kallade intelligenta iranska akademiker, istället att köra över Iran och dess invånare är det inte dags att hjälpa våra landsmän, Samer, ta upp deras fanor och kämpa för att de ska åtminstone ha tillgång till fri betesmark (ett eget land kan vi prata om senare), de är ju också utsprida i ett par länder! Eller varför inte be Malm skriva en motion till fördel för IRA (Nord Irland)! Eller en motion till andra separatister i Europa nu när han väl är igång!

Ni så kallade intelligenta iranska akademiker, tänk er en enda sekund om någon riksdagsman i Iran skriver en motion som Malm gjorde, vad tror ni det kommer att hända i Sverige? Blir det inte så att alla politiska/ickepolitiska partier går ihop, flagor hissas, folk samlas och tillsammans gör de allt för att köra över riksdagsmannen i fråga, Iran som land, och inte minst även vi som är svenska medborgare läggs under förstöringsglas.

Så varför jublar ni, när Malm och andra riksdagsmän propagerar negativ om Iran? Ni som till 90 % utan bekymmer besöker Iran när ni vill! Ni som med er resa ändå ger efter enligt er kvinnoförtryck, censor, tortyr och allt annat ni så gärna vill söka sympati för! Är det inte dags att bli en nationalist som våra svenska och inte minst våra Europeiska landsmän…?

Stämpla mig inte för något, ty Iranier har lätt för att stämpla andra och därmed befria sig intelligent resonemang. Det enda jag bryr mig för oavsett beslutande organ i Iran är landet Iran, något jag har lärt mig av mina svenska landsmän.

Jag vill till sist nämna ett citat från Mohammads barnbarn (Hussein) som sa, ”om ni inte är en troende, var åtminstone fri”.

 

Isa Musavi

Arkiv

Iran, svensk koloni?

Moder Svea!

Apatiskt hyckleri!

Barnkonvention!

”Pella” ett varumärke?

Är kungen kurd?

Sååå politisk inkorrekt!